Kinetisch zand is fascinerend materiaal dat de zintuigen prikkelt en creativiteit stimuleert. Het is de laatste jaren ontzettend populair geworden en niet meer weg te denken uit de wereld van sensorisch spelen. Inmiddels zijn er verschillende merken op de markt en wij hebben zelf gekozen om zowel het Grennn magic sand als Creall kinetisch zand in ons assortiment op te nemen. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen deze twee merken en ontdekken welke het beste bij jou past.

Laten we beginnen met Grennn. Dit merk staat bekend om zijn kinetische zand dat iets vaster is. Bij het vastpakken voel je meteen de stevigheid, bijna alsof je kneedbare klei in je handen hebt. Het heeft een dichte textuur die zich goed leent voor het maken van gedetailleerde vormen. Het zand behoudt zijn vorm beter en verkruimelt minder, waardoor het minder snel een rommel wordt tijdens het spelen. Dit is een grote bonus voor ouders die de bang zijn dat het spelen met kinetisch zand een grote rommelboel wordt! Maar voor de sensorische ervaring is het in onze ogen iets minder geschikt, dan is luchtiger zand juist fijner.

Aan de andere kant hebben we Creall, kinetisch zand dat heerlijk luchtig en zacht aanvoelt. Het zand beweegt op fascinerende manier tussen je handen door. Creall kinetisch zand is daardoor uitermate geschikt voor sensorisch spel. Gewoon het voelen en kneden is al een heerlijke ervaring op zich. Tegelijkertijd is het ook zeker geschikt om vormen mee te maken, niet voor niets heeft het ook wel de naam ‘modelleerzand’. Een ander leuk voordeel van Creall is, is dat het zand in verschillende vrolijke kleuren leverbaar is!

Beide merken geven je kindje echter een heerlijke speelervaring en zijn geschikt voor het vormen van diverse creaties. Of je nu een gedetailleerd kasteel wilt bouwen met het stevigere zand van Grennn of liever inzet op de sensorische ervaring met het zachtere zand van Creall, er is voor elk wat wils.

Wat ook belangrijk is om te noemen is dat zowel Grennn magical zand als Creall kinetisch zand allebei zeer hoogwaardig zijn en helemaal veilig is voor kinderen om mee te spelen. Ze zijn vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan strenge veiligheidsnormen, waardoor ouders hun kinderen er met een gerust hart mee kunnen laten spelen.

Kortom, de keuze tussen Grennn en Creall kinetisch zand komt neer op persoonlijke voorkeur en het type spel waar je het voor wilt inzetten. Of je nu de voorkeur geeft aan de stevigheid van Grennn of de zachtheid van Creall, beide merken bieden een heerlijke speelervaring die de creativiteit van zowel kinderen als volwassenen zal stimuleren.

Sensorisch materiaal

Creall Kinetisch zand 2500gr

22.95 incl. btw
17.95 incl. btw

Sensorisch materiaal

Creall Kinetisch zand rood

11.99 incl. btw
Uitverkocht

Sensorisch materiaal

Creall Kinetisch zand blauw

11.99 incl. btw

Sensorisch materiaal

Creall Kinetisch zand groen

11.99 incl. btw

Sensorisch materiaal

Creall Kinetisch zand paars

11.99 incl. btw

Sensorisch materiaal

Creall Kinetisch zand 750gr

11.99 incl. btw
Logo olifantje kleur

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting!